Chili con Carne

 

Chili con carne on ehdottomasti yksi lempiruoistani ja siksi tämä on ainakin kymmenes eri reseptivariaatio tästä. Joskus teen tätä ilman savustusta luullisesta naudan lavasta pitkään hauduttamalla, tänään oli vuorossa savustettu versio.

 

  • 3 tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl savuchilijauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl ceyloninkanelia

 

  • 600g jauhettua naudan lapaa
  • 2 sipulia
  • 5 kynttä valkosipulia
  • 2 isoa paprikaa
  • 2 tomaattia
  • 4 jamaican scotch bonnettia
  • 1 prk kidney papuja
  • 400g tomaattimurskaa
  • oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
Hienonna chilit, tomaatit ja valkosipuli, lisää päälle lihat ja laita savustimeen miedolle lämmölle (100 astetta) noin 1-1,5 tunniksi.
Hienonna sipuli hienoksi ja pilko paprika noin peukalonkynnen kokoisiksi paloiksi.
Kuullota oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia, lisää kuivamausteet mukaan.
Lisää joukkoon tomaattimurska, savustetut lihat, chilit, tomaatit ja valkosipulit.
Anna hautua hiljakseen kannen alla puolisen tuntia.
Lisää joukkoon huuhdellut pavut ja limetin mehu.
Anna kiehua ilman kantta noin puoli tuntia, niin että maut tiivistyvät.
Tarkista suola ja tarjoile vaalean leivän ja hyvän tumman oluen kanssa esim. Velkopopovicky sopii hyvin.
 Chili con Carne