Savustetut punajuuret

Punajuuret ovat mitä parhaimpia juureksia savustettuina. Jalapenojen kanssa niistä saat todella maistuvan lisäkkeen monelle grilliherkulle tai mainion alkuruoan vuohenjuuston kanssa.

  • punajuuria
  • jalapenoja
  • tuoretta rosmariinia
  • balsamiviietikkaa
  • suolaa
  • pippuria

Kuori punajuuret ja keitä koosta riippuen n. puoli tuntia niin että ovat vielä hieman napakoita.

Laita kokonaiset punajuuret ja halkaistut jalapenot folion päälle. Rouhi niille hieman suolaa ja mustapippuria, lisää 4-5 rosmariinin oksaa ja lorauta päälle muutama ruokalusikallinen balsamicoa.

Aseta folionyytti avonaisena savustimeen jotta savu pääsee  kunnolla hivelemään kasviksia.

Savusta n. tunti miedolla lämmöllä (120 astetta) jolloin jalapenot pehmenevät mukavasti ja punajuuret pysyvät vielä kiinteinä.

Vielä kun päälle laittaa kunnon nokareen voita niin maku on aivan vertaansa vailla.

Savupunajuuret