Chili sin carne

Chili sin carne on herkullinen ja lämmittävä kasvisruoka talvi ja kevätpäivien iloksi.

Noin 6 annosta

Kuivamausteet

  • 2 tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl paprikaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl savuchilijauhetta
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl ceylonin kanelia
  • 2 laakerinlehteä

 

  • 0,5kg bataattia
  • 2 sipulia
  • 5 savustettua valkosipulin kynttä tai 4 tuoretta
  • 2 paprikaa
  • 6 rocotoa esim. turbo pube, tai 2 Jamaican Scotch Bonnetia
  • 1 prk kidneypapuja
  • 1 prk valkoisia papuja
  • 2 prk  mutti luomu tomaattimurskaa
  • 3 dl hyvää lihalientä
  • oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu

Kuori bataatti ja leikkaa n. 1 x 1 cm paloiksi, pilko paprikat myös n. 1 cm:n paloiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Huuhtele pavut lävikössä ja jätä valumaan.

Laita lihaliemi + kuivamausteet paistinpannulle hetkeksi kiehumaan

Ota reilunkokoinen kattila. Kaada sinne kunnon loraus hyvää oliiviöljyä, lisää sipulit ja valkosipulit, kuullota hetki.

Lisää kattilaan bataatit, paprikat ja chilit + lihaliemi, anna kiehua n. 10 minuuttia

Lisää tomaattimurska ja pavut, keitä hiljakseen n. 30 minuuttia kunnes bataatit ovat pehmenneet.

Lisää limen mehu ja tarkista suola.

Nauti hyvän oluen kanssa

Chili sin Carne